Gücün Merkezi Solar Pleksus Çakrasına Yolculuk

Gücün Merkezi Solar Pleksus Çakrasına Yolculuk

Gücün ve iradenin çakrası solar pleksus ismini bu bölgede yer alan hayati bir sinir olan solar pleksustan almaktadır. Bu sinir adeta bir güneş gibi karın bölgesini sarmaktadır. Solar pleksus çakrası gücü, iradeyi, enerjiyi, öz yönetimi, metabolizmayı, dönüşümü ve özgüveni simgelemekte olup Sanskrit dilinde Manipurayani parlak mücevher anlamına gelmektedir.

Hayatın Çarkları kitabında solar pleksus çakrası ile ilgili pek çok farklı pratik, çalışma, okuma ve meditasyon yer almaktadır. Bu kitabın bize sunduğu bilgiler ışığında gelin birlikte solar pleksus çakrasını daha yakından tanıyalım.

Hayatın Ateşini Simgeler

Solar pleksus ismini yakından inceleyecek olursak sol Latincede güneş anlamına gelmekte olup güneş çakrayı ifade etmektedir. Sanskrit dilindeki  ismi ile Manipura adeta bir güneş gibi parıl parıl parladığı için parlayan mücevher ismi bu çakraya verilmiştir. Solar pleksus ateş elementiyle ilişkili olup ateşin bilinç ışığını simgelemektedir. Ateş irademizi eyleme dönüştürmemizi sağlayan hayat kıvılcımıdır.

Enerjinin Çakrası: Solar Pleksus

Solar pleksus doğrudan enerji ile ilişkili bir çakra olup yaşamsal enerjinin yönetilmesini sağlar. Çocuk anne ile bağını ana rahmine düştüğü andan itibaren göbek kordonu ile kurar. Solar pleksus, meydana geldiğimiz andan itibaren enerji aldığımız ve kendi enerjimizi yönettiğimiz merkez bir çakra olarak karşımıza çıkmaktadır.

Gücünüzü ve İradenizi Temsil Eder

Güç yönelimli bir enerjidir. İrade ise bilinçli bir şekilde yönlendirilen ve kontrol edilen değişim olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayati kararlar almamız gerektiğinde, irademizi ve gücümüzü ortaya koymamız gerektiğinde midemizde bir kasılma, kelebeklerin uçuşma duygusunu hissederiz.

Solar pleksusu sağlıklı bir şekilde çalışan kişiler zor kararları kolaylıkla alırlar. Özgür iradeleriyle hareket edip bu gücü ele alırken hiçbir sorun yaşamazlar. Ancak solar pleksusta yaşanan tıkanıklıklar özgüvensizlik, kendi gücünü sorgulama ve iradeyi sağlayamama gibi negatif dönüşler ile kendisini gösterir.

Özgüven Kazanmanızı Sağlar

Özgüvensiz olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Kendinize ve kendi verdiğiniz kararlara güvenmekte, bunların arkasında durmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bu durumda solar pleksus çakrasına odaklanmanızda, onun nasıl çalıştığını anlamanızda ve çakradaki tıkanıklıkları şifalandırmanızda fayda vardır. Bunun için solar pleksusla ilgili meditasyonlar ve çalışmalar yapabilir; kendi hareketlerinizi ve bedeninizi gözlemleyebilirsiniz. Örneğin solar pleksus doğrudan midemize ve kaslarımıza etki eden bir çakradır. İşlev bozukluğunda sıklıkla sindirim bozuklukları, ülser gibi rahatsızlıklar görülür.

Solar pleksus çalışmaları ile öz saygı kazandığınızda aktif, disiplinli, girişken, umut dolu ve hayat hakkında daha heyecanlı olursunuz.

Hayatınızın İplerini Elinize Almaya Ne Dersiniz?

Solar pleksus güneşin gücünü, değişim ve dönüşümünü simgeleyen bir çakra olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayatınızın iplerini ele almak, onu daha dolu dolu yaşamak, daha enerjik olmak, başladığınız işin sonunu getirebilmek istiyorsanız solar pleksus çalışmaları, meditasyonları ve egzersizleri ile bu çakradaki sorunları aşabilir; hayatınızı korkmadan, kendinize güven duyarak yaşamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Etiketler: hayatın çarkları,anodea judith,pingala,yoga felsefesi
Ekim 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR