İletişimin Merkezi Boğaz Çakraya Yolculuk

İletişimin Merkezi Boğaz Çakraya Yolculuk

            Boğaz çakra; ses, titreşim, iletişim, yaratıcılık ve telepati ile doğrudan ilişkili olan beşinci çakramızdır. Sanskrit dilindeki adı Vişuda olan boğaz çakrası “arındırma” anlamına gelmektedir. Boyun, omuzlar, tiroid ve paratiroite etki eden çakramız içsel dünyamızda düşüncelerimizin sembollerle sentezlenmesini sağlarken; dış dünyada titreşim ile kendisini gösterir.

            Bilince Açılan Kapımız: Boğaz Çakra

            İletişim, hayatımızı ve diğer insanlarla bildirişimimizi mümkün kılan bağlayıcı bir prensiptir. İletişimi sadece dış dünyayla kurduğumuz bir araç olarak görmememiz gerekir. Bedenimizde hücrelerimiz, organlarımız birbirleriyle etkileşim içerisinde ahenkle çalışır. Bu iletişimde meydana gelen aksaklıklar sonucunda ahenk bozulur ve çeşitli hastalıklar meydana gelir. İletişim bilincimizin bize fısıldadığı sözlerdir.

            Sesin Arındırıcı Gücü

            Boğaz çakrası parlak mavi ile sembolize edilir. Sanskrit dilindeki adıyla Vişuda, yani arındırma demek olan adın bu çakraya verilmesinin nedeni sesin hem titreşim hem de kuvvet olarak her şeyi arındırabilecek bir doğaya sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Beşinci çakranın elementi ruh yani akasha olarak karşımıza çıkmaktadır. Ruh/eter elementi titreşimler dünyasını temsil ederek boğaz çakranın arındırıcı gücünü göstermektedir.

            Uyumlu Tınlama/Rezonans

            Rezonans, iki dalga formunun benzer bir frekansla birbirleriyle bir çeşit kilitlenme durumuna girerek aynı hızda titreşmeleri anlamına gelmektedir. Bedenimizin frekansı evrenin frekansıyla uyum içerisinde olduğunda kâinatla birlikte bütün olma fırsatını yakalarız. Bu bağlamda boğaz çakrasının sağlıklı çalışması kendimizi doğru bir şekilde ifade etmemizi, evrenin kendisini ifade ediş şekillerini anlamamızı ve bilincimizin hakikate açılmasını sağlar.

            Telepati Yeteneği Sağlar

            Boğaz çakrasının sağlıklı bir şekilde çalışması insanların telepati yeteneğinin güçlenmesini sağlamaktadır. Telepati beş duyumuzdan bağımsız ve üstün bir araç olup bu duyuları kullanmaksızın zaman ve mekandan bağımsız iletişim kurabilme sanatıdır. Telepati yeteneği canlılarla daha doğru ve içten bir iletişim kurabilmemizi, canlıların niyetinin farkında olmamızı sağlayarak farkındalık düzeyimizi arttırır.

            Yaratıcılığınızı Arttırmaya Ne Dersiniz?

            Sakral çakra ile ilgili yazımızda sakral çakranın yaratıcılıkla olan ilişkisine değinmiştik. Bu kapsamda boğaz çakrası da yaratıcılık ve ilhamla doğrudan ilişkili olan bir çakra olarak karşımıza çıkmaktadır. İletişim yaratıcı bir süreç olup bu sanatta ustalaştıkça yaratıcılığımız da beslenmektedir. Sakral çakradaki yaratıcılık bilinçdışı bir süreçle işlerken; boğaz çakrasındaki yaratıcılık bilince açılan bir kapı olarak ilhamımızı bilincimizle beslememizi sağlar.

            İletişim Sanatında Ustalaşın!

            Boğaz çakra üzerine yapacağınız çalışmalar, egzersizler ve meditasyonlar çakranızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak iletişim yeteneklerinizin kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Eğer düşündüklerinizi ifade etmekte sıkıntı yaşıyorsanız bu çakra üzerine yapacağınız çalışmalar bu sorununuzun üstesinden gelmenizi sağlayacaktır.

            Anodea Judith’in Hayatın Çarkları isimli kitabında boğaz çakra üzerine daha ayrıntılı bilgilere ve çalışmalara ulaşabilirsiniz. Boğaz çakranızı dengelemek ve sorunsuz bir şekilde çalışması için ihtiyacınız olan günlük çalışmalar ile kaliteli ve sorunsuz bir iletişim yeteneğine sahip olabilir, bilincinizi güçlendirerek yaratıcılığınızı ve psişik yeteneklerinizi arttırabilirsiniz. 

Etiketler: hayatın çarkları, yedi çakra, çakralar, sanskrit
Ekim 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR