Nasıl İç Huzurlu Olunur ?

Nasıl İç Huzurlu Olunur ?

Nasıl Huzurlu Olunur? İç Huzurunuzu Bulmanızı Sağlayacak Rehber

21. yüzyılda insanların yaşadığı en büyük sorunlardan birisi sürekli olarak huzursuz, mutsuz ve endişeli hissetmek. Eğer siz de kendinizi huzursuz, endişeli hissediyorsanız sizlere sunacağımız nasıl huzurlu olunur önerileri ile kendi iç huzurunuzu yakalayabilirsiniz.

Thich Nhat Hanh, Her Adımda Huzur eserinde kendi iç huzurunuzu yakalayabilmeniz için hayata geçirebileceğiniz pratik egzersizler ve düşünme yöntemleri ile sizi anda yaşamanızı sağlayacak bir yolculuğa çıkaracak.

Neden Huzursuz Hissederiz?

Aslında huzursuz olmak hepimizin hayatının bir noktasında deneyimlediği bir histir. Ancak bu hissin düzenli olması, sürekli huzursuz ve endişeli hissetmek hayattan aldığımız neşeyi ve keyfi azaltacaktır. Huzursuz hissetmenin altında geleceğe dair yaşanan endişeler ve korkular, geçmişte yaşadığımız bazı olaylardan dolayı duyduğumuz öfke, üzüntü, utanç gibi duygular yatmaktadır.

Huzurlu Olmak İçin Öneriler

Huzursuz olmamızın nedenlerine değinmemizin ardından şimdi nasıl huzurlu olabileceğimizi, iç huzurumuzu nasıl yakalayabileceğimize değinelim.

  1. Şimdiye Odaklanın

Yaşamımızdan keyif almak ve huzurlu olmak için yapmamız gereken şey aslında şimdiye odaklanmaktır. Şimdiye odaklandığımız zaman geleceğe dair olan korkularımız, geçmişte yaşadığımız kötü olayların stresi üzerimizden gidecektir. Eğer sürekli olarak geleceğe dair endişeleriniz ve korkularınız varsa, sürekli olarak geleceğe dair plan kuruyorsanız kendinizi huzursuz ve endişeli hissetmeniz çok doğaldır. Ancak unutulmamalıdır ki, geleceğe dair plan yapmak da aslında zaman bakımından şimdiki zaman içerisinde yer almaktadır.

  1. İçtenlikle Gülümseyin

Sizi düşünmeye davet ediyoruz. En son ne zaman gerçekten içten bir şekilde gülümsediniz? İçten bir şekilde gülümsemek huzursuzluğu gidermenin en temel yollarından birisidir. Çünkü hakiki bir gülümsemenin temeli uyanmış ve harekete geçmiş bir bilinçtir. Güne gülümseyerek başlamak içsel huzurunuza sağlam bir adım atmanızı sağlayacaktır.

  1. Nefes Teknikleri Uygulayın

Nefes almak çoğumuzun otomatik olarak yaptığı ve hiç farkında olmadığımız bir eylemdir. Oysaki hayatın temeli nefes almaktır ve nefes almanın bilincinde olmak da huzurlu olmanın yolları arasında yer alan en basit ve en kolay pratiktir. Her ne kadar sürekli nefes aldığımızın bilincinde olamasak da nefes tekniklerini zaman zaman uygulayarak iç huzurumuzu yakalamamız mümkündür. Thich Nhat Hanh nefes farkındalığınızı arttırarak, huzurlu hissetmenizi sağlayacak nefes teknikleri ile huzursuzluğunuzu kısa sürede aşmanızı sağlayacak pratikleri size sunmaktadır.

  1. Meditasyonla Huzursuzluğu Yenebilirsiniz

Latince’deki meditari kelimesinden türetilmiş olan meditasyon; düşünmek, tasarlamak, amaç, yansıtmak gibi anlamlara gelmektedir. Meditasyonda korkulardan ve şüphelerden arınmış zihin boşluk halinde bizi şimdiye taşımaktadır. Bu bakımdan huzurlu olma yolları arasında şüphesiz meditasyonun rolü büyüktür. Doğru oturuş pozisyonu, zihninizi serbest bırakma yöntemleri ile meditasyonu günlük hayatınıza dahil ederek iç huzurunuzu bulabilirsiniz.

  1. Yeme Farkındalığı Geliştirmek

Yemek yemek de daha önceden bahsettiğimiz nefes almak gibi otomatik olarak gerçekleştirdiğimiz, çoğu zaman televizyon ya da bilgisayar başında yaptığımız bir eylem. Oysaki yemeğe odaklanmak ve yemeği farkındalıkla yemek huzursuzluğu önlemek bakımından çok önemlidir. Yemekle bağlantı kurmak, nasıl yemek yemeniz gerektiğini öğrenmek ve bunu hayatınıza aşılamak özellikle yeme problemleri nedeniyle anksiyete yaşayan kişilere çok iyi gelecek bir pratik olacaktır.

Thich Nhat Hanh’ın Her Adımda Huzur kitabının ışığında kendi huzurunuzu bulmak ve gün içerisinde yaşadığınız huzursuzluk ve endişeyi yenmenizi sağlayacak önerilerimizi sizlerle bu yazımızda paylaştık. Ayrıntılı olarak huzursuzluğu yenmek, günlük hayatınıza huzurunuzu bulmanızı sağlayacak kolay ve pratik çalışmaları dahil etmek istiyorsanız siz de huzuru bulma rehberi olan bu kitaptan yararlanabilir ve kısa sürede hayatınızı adeta baştan yaratabilirsiniz.
Etiketler: iç huzur, huzurlu olmak, meditasyon
Aralık 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR