Sevginin Merkezi Kalp Çakrasına Yolculuk

Sevginin Merkezi Kalp Çakrasına Yolculuk

            Sabit Merkez Noktası: Anahata

 

            Kalp çakrası Davut yıldızı olarak da bilinen iki üçgenin birleşmesi ile oluşan altı uçlu bir yıldız ile temsil edilir. Bu sembol sevginin ve dengenin sembolü olarak bilinmektedir. Bu çakra aynı zamanda eski üzüntülerden özgürleşildiği zaman masumluğa, parıltıya ve ferahlığa açılmaktadır. Bu çakranın Sanksrit adı olan Anahata ismi sevginin asla alt edilemeyeceğine ve her daim üstün olacağına işaret etmektedir.

            Sevginin Özgürleştirici Gücü

 

            Dünyadaki bütün canlılar sevgi ile yaşar. Yaşadığımız bazı acılar, travmalar ve üzüntüler kalbimizi kapamamıza neden olabilir. Ancak kalp çakrasında meydana gelen tıkanıklık ve sorunlar insanın dengede kalamamasına, kendisini sevememesine ve kabullenememesine yol açar. Sevginin özgürleştirici ve iyileştirici gücü için kalp çakra egzersizleri, meditasyonları ve çalışmaları yapabiliriz. Unutmayın ki, özgür, güçlü ve koşulsuz bir sevgi sevgilerin en hakikisidir. Bir insan ancak kendisini sever ve şifalandırırsa başkalarını da hakiki bir şekilde sevebilir.

            Sevgiyi Kabullenme ve Evrene Bağlanma

 

            Yeryüzündeki tüm canlılar birbirlerine kalp bağı ile bağlanmaktadır. Birisini sevdiğinizde ona kalp çakrası ile bağlanırsınız. Aslında kalp çakrası sadece canlılar ile değil aynı zamanda evrene bağlandığımız ve kendimizi evrenle bir hissettiğimiz bir çakradır. Hem kendinizi sevmek hem de çevrenizdeki kişilerin sevgisini kabullenmek istiyorsanız kalp çakrası çalışmaları ile koşulsuz sevme, sevgiyi kabullenme ve kalp gözü açıklığına kavuşabilirsiniz.

            Kalp Çakrasındaki Sorunları Kolaylıkla Aşabilirsiniz

 

            Kalp çakrasında yaşanan sorunlar sevgiyi reddetme, sevgiyi kabullenememe, sevgisizlik, sürekli korku ile yaşamak gibi duygusal açıdan sizi tüketen hislerin hem bedeninizi hem ruhunuzu sarmasına neden olur. Kalp çakrası meditasyonları, diyet listesi egzersizleri ve çalışmaları ile kalp çakranızdaki sorunları kolaylıkla aşabilirsiniz.

            Bu sorunları aşarak tolerans, tüm yaşamı ve ilişkileri saf ve olduğu gibi kabullenme, bütünlük duygusu ile tamamlanma hislerini yaşayabilirsiniz. Kalp çakranız aynı zamanda spiritüel ve materyal dünyalar arasında denge kurmanızı sağladığı için hem bu dünyaya ayaklarınızı sağlam bir şekilde basar hem de maneviyatınızı kuvvetlendirme şansına sahip olursunuz. Tüm canlılara karşı güçlü bir sevgi duygusu besler, duygularınızı hissetme ve ifade etme konusunda daha rahat olursunuz. Bu çakra aynı zamanda empati duygularınızı güçlendireceğinden sevdiklerinizin hislerini ve duygularını anlayabilir ve onlara gönülden yardımcı olabilirsiniz.

 

 

Etiketler: kalp çakrası,meditasyon,yoga,çakralar
Ekim 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR