Hayata Köklenmemizi Sağlayan Kök Çakraya Yolculuk

Hayata Köklenmemizi Sağlayan Kök Çakraya Yolculuk

Bedenimizin bu dünyaya bağlanmasını, bu dünyayla uyum içerisinde olmasını sağlayan çakra kök çakramızdır. Kök çakra adını omurgamızın kökünde kök şeklinde bedenlenmiş olmasından almaktadır. Bütün çakra sistemimizin temeli olan kök çakra diğer çakralarımızın üzerinde durmasını sağlar.

Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabı kök çakra bilgeliği, kök çakranın özellikleri ve bu çakrayı şifalandırmanız için ihtiyacınız olan egzersizleri içeren, size rehberlik eden bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelin birlikte kök çakranın derin gizemlerine ve hayatımızdaki önemine bir kapı açalım.

 

Çakra Sistemindeki En Temel Çakra: Kök Çakra

 Sanskrit dilindeki adı Muladara olan çakra kök desteği anlamına gelmekte olup elementi topraktır. Bedenin bacaklar, ayaklar, kalın bağırsak, dişler ve kemikler gibi bölgelerine etki eder. Yaşam gücünü sembolize ettiği için kök çakranın rengi canlı bir kırmızı olarak simgelendirilir. Diğer çakralardan çok daha güçlü bir enerji akışına sahip olan kök çakradaki enerji alanı adeta tüm süratiyle akan bir ırmak gibidir.

 

Kök Çakra Topraklanmamızı Sağlar

Yorucu, kötü ve stresli bir günün ardından üzerinizde çok yoğun bir enerji hissettiğiniz ya da çok halsiz ve kötü hissettiğiniz zamanlar mutlaka olmuştur. Kök stresli olduğumuz ve üzerimizdeki fazla enerjiyi dağıtmamız gereken zamanlarda enerjimizi topraklamamızı sağlayan bir çakradır. Kök şeklinde olan çakra hem omurgamızdan hem de ayaklarımızdan toprağın kalbine bağlanmamızı sağlayarak fazla enerjiden kurtulmamızı sağlar. Enerjiye ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda da topraktan enerji çekerek kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlar.

Bu Hayata Bağlanmamızın Anahtarı: Kök Çakra

Birinci çakranın bilinci hayatta kalmaya yönelik olduğu için kök çakra bedenimizin sağlığı ve gündelik ihtiyaçlarını gözeten bir yapıya sahiptir. Yapılan enerji araştırmalarında kök çakralarda yaşanan olumsuzlukların dünyayla bağlantının kesilmesi, depresyon gibi ruhsal bunalımlara yol açtığını göstermektedir. Kök çakranızdaki enerji akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi bu dünyadan keyif almanızı, hedeflerinize ve amaçlarınıza daha sağlam adımlarla yürümenizi sağlayacaktır.

 

Bedenimizi Anlamamızı ve Şifalandırmamızı Sağlar

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi şüphesiz beden algısı bozukluğudur. Kök çakra üzerine yapılacak egzersizler bedeninizi tanıyarak anlamanızı ve bedeninize dair olumsuz düşüncelerinizi şifalandırmanızı sağlayacaktır. Bedenimiz yaşamımızı ifade etmektedir. Eğer belinizde ağrılar varsa bu çok fazla yük taşıdığınız anlamına da gelebilir. Kök çakra bedensel sinyalleri okuyarak bedeninize ihtiyacı olan sevgi ve şifayı vermenizi ve hayatınızı sahiplenmenizi sağlayacaktır.

 

Kök Çakra İle Hayatınıza Köklenin

Hayatınızda bir şeylerin kontrolden çıktığını, bu dünyayla bağlantınızın zayıfladığını mı hissediyorsunuz? Eskisi kadar keyifli hissedemiyor, ruhsal olarak kendinizi kopuk mu hissediyorsunuz? Kök çakra egzersizleri ve meditasyonlar ile bu dünyaya köklenebilir, varoluş amacınızı kavrayabilirsiniz. Bu evrenle ve dünyayla bağınızı kuvvetlendirmek, kendi bedeninizi kabullenerek hayata sıkıca tutunmak istiyorsanız Hayatın Çarkları kitabındaki egzersiz, meditasyon ve çakra çalışmalarını yapabilirsiniz. Kök çakranızı keşfedip onu güçlendirdikçe hayatınıza kökleneceksiniz!

Etiketler: kök çakra,yoga,çakralar
Ekim 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR