Değişimin Merkezi Sakral Çakraya Yolculuk

Değişimin Merkezi Sakral Çakraya Yolculuk

            Yaratıcılığınızı Arttırmak İçin: Sakral Çakra Çalışmaları

 

            Budist ve Hindu inanışlarında, doğa tabanlı pek çok öğretide yaratıcılığın merkezi olarak sakral çakra görülmektedir. Bunun nedeni kadın ve erkek üreme organlarında meydana gelen yaratımdır. Sakral çakra üreme organlarının sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli enerjiyi sağlayan çakradır. Sakral çakrası sağlıklı çalışan kişiler daha üretken,

daha yaratıcı olmaya eğilimliyken; sakral çakrasında tıkanıklık ve olumsuzluk görülen kişiler yaratıcılık ve ilham konusunda sıkıntı çekmektedir. Eğer yaratıcılığınızda sorun olduğunu düşünüyorsanız sakral çakra egzersizleri ile bu sorununuzun üzerinden kolaylıkla gelebilirsiniz.

            Duygusal Tıkanıklıklarınızın Önüne Geçmeye Ne Dersiniz?

 

            Duygularınızı ifade etmekte ve onları yaşamakta bile güçlük mü çekiyorsunuz? Ya da duygularınızı çok yoğun ve tüketici bir şekilde mi yaşıyorsunuz? Sakral çakra su elementini sembolize ettiği için duygular ile doğrudan ilişkilidir. Duygularınızı özgürce ve dengeli bir şekilde yaşamanızda ve duygularınızı korkmadan ifade etmenizde size yardımcı olacaktır.

            Korkularınızdan Arınmaya Ne Dersiniz?

Korku bu çakranın tıkanmasına yol açan en nihai duygudur. Eğer duygularınızı ifade etmekten, yaratıcı ruhunuzla iletişime geçmekten korkuyorsanız, başarısızlık korkunuz varsa bu çakra üzerine çalışmalar yapmanız korkunuzu aşmanızı sağlayacaktır. Korku öğrenilen ve aşılabilen bir duygu olduğundan korkularınızdan arınarak kendi özünüzü kabullenmeniz sakral çakra çalışmaları ile düşündüğünüzden çok daha kolay olacak!

            Cinsel Şifalanma İçin Sakral Çakra Egzersizleri

 

            Sakral çakra korkunun yanı sıra aynı zamanda cinsel travmalar sonucunda da sağlıksız çalışmaya başlayabilmektedir. Eğer geçmişte yaşadığınız cinsel travmalar varsa, cinsel organlarınızın sağlığında sorunlar yaşıyorsanız sakral çakra egzersizleri bu sorunlarınızı aşmanızda size yardımcı olabilecektir.

           

            Turuncu Renginin Özüne Yolculuk Yapalım

 

            Bilindiği üzere her çakranın bir rengi vardır. Sakral çakranın rengi de enerjinin, neşenin, yaratıcılığın ve ilhamın rengi olan turuncudur. Turuncu renginin sembolizmi aynı zamanda doğrudan sakral çakrayı ifade ettiğinden turuncu rengi pek çok sakral çakra meditasyonu ve çalışmasında kullanılmaktadır. 

Sakral çakra cinselliğin olduğu kadar duyumsamaların, hazzın, beslenmenin ve hareketin de merkezidir. Sakral çakra üzerine yapacağınız meditasyon, çakra dengeleme egzersizleri ve diğer çalışmalar ile kendinizi daha dengeli, daha yaratıcı ve daha mutlu hissedebilirsiniz.

 

 

Etiketler: çakra, sakral çakra, yoga, meditasyon
Ekim 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR