Çakralara Genel Bir Bakış

Çakralara Genel Bir Bakış

Sonsuz Çark Döngüsü: Çakra Kelimesinin Özü

Çakra sözcüğünü hepimiz bir yerden duymuşuzdur aslında. Çakra sözcüğü Sanskrit dilinde bir kelime olup tekerlek, çark, çember gibi anlamlara gelmektedir. Çakralara bu isimlerin verilmesinin nedeni de bedenimizde çakralara tekabül eden enerji noktalarının sürekli olarak bir çark gibi dönmesi ve enerji akışının sonsuz bir şekilde birbirini tamamlamasıdır. 

İnsan Bedeninin Hayat Damarları: Çakralar

Yaşadığımız yüzyılın bize dayattığı materyalist düşüncenin aksine evren sadece maddelerden oluşmamaktadır. Günümüzün maddeci düşünce sistemi de insanı sezgilerine, ruhuna ve duygularına yabancılaştırmaktadır.

Yüzyıllardır spiritüel pratik ve inanışlarda insanın beden ve ruhtan oluştuğu düşünülmektedir. İnsan, beden ve ruhun mükemmel bir uyumu olarak var olmaktadır. Bu kapsamda bedenin sağlıklı olması için onun enerji alanının ve ruhun da sağlıklı olması gerekmektedir. İnsan bedeninde bulunan yedi çakra vücudun farklı bölgelerine etki etmekte ve ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlamaktadır.

İnsan bedeni aslında bir bilinç aracıdır. Çakralar aynı zamanda bir enerji kaynağı olmanın yanı sıra yaşam enerjilerini karşılamak, iletmek ve sindirmek için birer düzenleme merkezidir.

Bilincin Yedi Temel Düzeyi = Yedi Çakra

En temel şekilde yedi  çakradan bahsedecek olursak;

  1. İlk çakra kuyruk sokumunda bulunan, bu dünyayla bağlantımızı gösteren kök çakradır. Kök çakranın elementi topraktır. Kök çakra ne kadar güçlü olursa birey hayata o kadar sıkı bağlanır. Depresyon ve kendini bu dünyaya ait hissetmekte zorluk çeken kişilerin kök çakralarında ciddi sorunlar olduğu gözlenmiştir.
  2. İkinci çakra alt karında bulunan duygular ve cinsellikle ilişkili olan sakral çakradır. Elementi su olan sakral çakra aynı zamanda yaratıcılığın da merkezidir.
  3. Solar pleksus sinir ağında bulunan üçüncü çakra karın çakrasıdır. İnsanın güç merkezi olan karın çakrası irade, öz saygı ile ilişkilidir; elementi ateştir.
  4. Kalp çakrası olarak da bilinen dördüncü çakra sternumun üzerinde bulunmaktadır. Sevgiyle ilişkili olup elementi havadır.
  5. Boğaz çakrası olarak da bilinen beşinci çakra yaratıcılık ve iletişimle ilgilidir. Elementi sestir. Boğaz çakrasında sorun yaşayan kişiler genellikle iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşayan bireylerdir.
  6. Alın çakrası olarak da bilinen altıncı çakra iç görü, duru görü ve hayal gücü ile ilişkilidir. Elementi ışık olan alın çakrası üçüncü göz denilen bölgede bulunur.
  7. Başın tepe kısmında bulunan taç çakrası anlayış, bilgelik ve aşkın bilinçle ilişkilidir. Elementi ise düşüncedir. Aydınlanmış bilge kişilerin, rehberlerin taç çakrasının oldukça geniş ve güçlü olduğu bilinmektedir.

Yaşamımızın sonuna kadar dönen enerji merkezleri olan çakralar kendimizi iyi ve sağlıklı hissetmemizi sağlarlar. Çoğu hastalık ve duygusal dengesizliklerin arkasında sağlıklı çalışmayan çakralar yatmaktadır. Zamanla yaşanan travmalar, kötü olaylar, önyargılar ve olumsuz düşünceler çakralarda tıkanıklıklar ve dengesizlikler oluşmasına yol açabilir. Hayatın Çarkları kitabındaki bilgiler ve pratikler ile çakralarınızı özümseme ve onların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan pratiklere ulaşabilirsiniz.

 

 

Etiketler: hayatın çarkları, yedi çakra, çakralar, sanskrit
Eylül 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR