Çakra Dengesizlikleri Nasıl Anlaşılır?

Çakra Dengesizlikleri Nasıl Anlaşılır?
  1. Kök Çakrada Meydana Gelen Dengesizlikler

Yaşama ve bu dünyaya bağlandığımız kök çakrada meydana gelen dengesizlikler bu dünyayla bağınızın azaldığını hissetmenize, kendinizi kopuk ve amaçsız olarak görmenize yol açar. Aynı zamanda kök çakradaki rahatsızlıklar sıklıkla bel, bacak ve ayak ağrısı olarak vücutta kendisini gösterir. Bu topraklanma için vücudunuzun size gönderdiği bir sinyaldir.

  1. Sakral Çakrada Meydana Gelen Dengesizlikler

Sakral çakra değişim ve yaratıcılığın merkezidir. Bu çakrada meydana gelen bozulmalar sıklıkla duygusal ve ruhsal dengesizliklere neden olacak, yaratıcılıkta tıkanma meydana getirecektir. Aynı zamanda bu çakrada ortaya çıkacak dengesizlikler cinsel bozukluklara, cinsel organlarda meydana gelen rahatsızlıklarla kendisini gösterecektir.

  1. Solar Pleksus Çakrasında Meydana Gelen Dengesizlikler

Güç ve irade merkezi olan solar pleksusta meydana gelen dengesizlikler güçsüz ve iradesiz hissetmenize yol açabileceği gibi mide yanması, mide ve sindirim bozuklukları olarak da kendisini gösterebilecektir.

  1. Kalp Çakrada Meydana Gelen Dengesizlikler

Kalp çakrada meydana gelen dengesizlikler duyguları anlayamama, umursamama, taş kalplilik, sevildiğini hissetmeme ile kendisini gösterecektir. Aynı zamanda kalpte görülen rahatsızlıklar da bu çakranın olumsuz çalışmasının bir sonucu olabilecektir.

  1. Boğaz Çakrada Meydana Gelen Dengesizlikler

İletişimin merkezi olan boğaz çakranın tıkanmasına yol açan en büyük sebep kendini ifade etme korkusudur. Eğer kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyor, konuşurken sürekli hata yapacağınız korkusunu taşıyorsanız boğaz çakranızda bir tıkanıklık ya da dengesiz bir çalışma olması muhtemeldir.

  1. Alın Çakrasında Meydana Gelen Dengesizlikler

Alın çakrada meydana gelen dengesizlikler; sıklıkla kendisini sezgilerde ve altıncı histe yaşanan sorunlar, rüya görmeme, kâbuslar, karmaşık zihin ve görü yapısı ile gösterir. Eğer olayları sezmekte sorun yaşıyorsanız alın çakranızda bir sorun olması muhtemeldir.

  1. Taç Çakrada Meydana Gelen Dengesizlikler

Taç çakranızda meydana gelen dengesizlikler sıklıkla maneviyatı, manevi olanı reddetme ve korkma ile kendisini gösterir. Aynı zamanda zihinsel problem ve rahatsızlıklar da bu çakrada meydana gelen dengesizlik ve tıkanıklıkların bir göstergesi olacaktır.

 

Görebileceğiniz üzere çakraların dengesiz çalışması hastalıklara kadar uzanabilen tehlikeli durumlara sebep olabilmektedir. Sizinle paylaştığımız yedi çakranın işleyişinde meydana gelen dengesizlikleri kendinizde gözlemliyorsanız Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabında yer alan egzersiz, meditasyon, pratik ve bilgiler ile bu dengesizlikleri giderebilirsiniz. Çakralarınızı güçlendirerek onların dengeli bir şekilde çalışmasını sağlayarak hem bedensel hem de manevi olumsuzlukları azaltabilir ve huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz. Sağlıklı ve uyum içerisinde çalışan çakralar ile bütünlük hissine sahip olabilir ve enerji alanınızı genişletme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Etiketler: hayatın çarkları,anodea judith,pingala,yoga felsefesi
Eylül 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR