Blog Başlık

  • Ekim 08, 2020 Yoga Kişisel Gelişim

    Denge, sevgi, şifalanma ve ilişkilerle ilişkili olan kalp çakra dördüncü çakramızdır. Sanskrit dilindeki adı Anahata olan kalp çakranın anlamı “alt edilemeyen”dir. Elementi hava olan kalp çakra yeşil renkte olup şefkat ve sevgi ile doğrudan bağlantılıdır ve vücudumuzun da akciğer, kalp, eller, kollar gibi bölgelerine etki eder.

    Anodea Judith tarafından kaleme alınan Hayatın Çarkları kitabında detaylı bir şekilde ele alınan kalp çakrasına ilişkin daha derin incelemeler, egzersizler, çalışmalar ve meditasyonlar yer almaktadır. Şimdi biz sevginin ve şefkatin merkezi olan kalp çakrasına kısa bir yolculuğa çıkalım:
     

    kalp çakrası,meditasyon,yoga,çakralar
  • Eylül 28, 2020 Yoga Kişisel Gelişim

    Çakralar vücudumuzda birbirleriyle ahenk ve uyum içerisinde çalışması gereken çarklardır. Çakralar bazen dengesiz çalışarak vücudumuzdaki enerjinin ahenksiz olmasına neden olabilmektedir. Bu durumlarda çakraların dengeli olması ve birbirleriyle uyum içerisinde dönmesi çok önemlidir.

     

    Bugünkü yazımızda çakralarımızın uyumlu bir şekilde çalışması için ihtiyacınız olan bilgi ve pratikleri sizler ile paylaşacağız:

    hayatın çarkları, çakralar, çakraların uyumu
  • Eylül 24, 2020 Yoga Kişisel Gelişim

    Çakralarınızın tıkanıp tıkanmadığını ya da bir dengesizliğinin olup olmadığını anlamak mı istiyorsunuz? Her bir çakra için size sunduğumuz bilgiler ile çakralarınızda oluşan olumsuzlukların farkına kolaylıkla varabilir ve çakralarınızı dengelemek için kendinize bir yol çizebilirsiniz.

     

    Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabının ışığında çakralarınızda meydana gelen dengesizlikleri anlamanız için size sunduğumuz ipuçlarımız…

    hayatın çarkları,anodea judith,pingala,yoga felsefesi
  • Eylül 04, 2020 Yoga

    Bir çarkın içinde dönen çarklarız hepimiz aslında… Hayatın Çarkları kitabı; çakraları, çakraların temel prensiplerini, çalışma mekanizmalarını, çakralarla ilgili fiziksel egzersizleri paylaşan bir rehber. Kitabı okurken dahi hayata ve çakralara bakış açınız değişecek ve farkındalığınızı arttırarak hem bedeninizi hem de ruhunuzu keşfetme fırsatı bulacaksınız.

    hayatın çarkları, yedi çakra, çakralar, sanskrit
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR