Blog Başlık

  • Ekim 23, 2020

    Gücün ve iradenin çakrası solar pleksus ismini bu bölgede yer alan hayati bir sinir olan solar pleksustan almaktadır. Bu sinir adeta bir güneş gibi karın bölgesini sarmaktadır. Solar pleksus çakrası gücü, iradeyi, enerjiyi, öz yönetimi, metabolizmayı, dönüşümü ve özgüveni simgelemekte olup Sanskrit dilinde Manipurayani parlak mücevher anlamına gelmektedir.

    hayatın çarkları,anodea judith,pingala,yoga felsefesi
  • Ekim 22, 2020

    Yedinci çakramız olan taç çakra; Sanskrit dilindeki adı ile Sahasrara, bin katmanlı anlamına gelmektedir. Başın tepe noktasında yer alan taç çakra hipofiz, merkezi sinir sistemi ve serebral kortekse etki etmektedir. Hindu inançta taç çakra bin yapraklı bir lotusla temsil edilir ve bu sonsuzluğu simgeler. Bu kapsamda Sanskrit dilindeki adı olan Sahasrara taç çakranın sonsuzluğunu ifade etmektedir.

    Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabında taç çakraya ilişkin ayrıntılı, derin bilgilere erişebilir; meditasyon, pratik ve egzersizler ile taç çakranızın işleyişi ve sağlıklı bir şekilde çalışması için yapmanız gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Şimdi, Hayatın Çarkları kitabının ışığında taç çakraya dair kısa, büyülü bir yolculuğa çıkalım:

    taç çakra, hayatın çarkları, yoga, meditasyon
  • Ekim 19, 2020

    Bedenimizin bu dünyaya bağlanmasını, bu dünyayla uyum içerisinde olmasını sağlayan çakra kök çakramızdır. Kök çakra adını omurgamızın kökünde kök şeklinde bedenlenmiş olmasından almaktadır. Bütün çakra sistemimizin temeli olan kök çakra diğer çakralarımızın üzerinde durmasını sağlar.

     

     

    Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabı kök çakra bilgeliği, kök çakranın özellikleri ve bu çakrayı şifalandırmanız için ihtiyacınız olan egzersizleri içeren, size rehberlik eden bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelin birlikte kök çakranın derin gizemlerine ve hayatımızdaki önemine bir kapı açalım.

    kök çakra,yoga,çakralar
  • Ekim 14, 2020 Yoga

    Değişim, duygular ve yaratıcılığın merkezi olan sakral çakra vücudumuzda alt karında bulunur. Bu nedenle hara ya da alt karın çakrası olarak da bilinir. Sanskrit dilindeki adı Svadistana olan sakral çakra su elementinin tatlılığını ve şifasını sembolize etmektedir. Erkek ve kadınlarda cinsel organların, böbreklerin ve dolaşım sistemindeki enerji akışını belirleyen sakral çakra hayatınızda değişime, duygulara ve yaratıcılığa ihtiyaç duyduğunuzda sizi besleyen çakradır. Bu yazımızda sakral çakraya dair temel özellikler ve sakral çakranın hayatımızda olan etkilerini ele alacağız. Sakral çakra çalışmaları, egzersizleri, sakral çakranın özelliklerine dair daha detaylı bilgi almak için Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabını inceleyebilirsiniz.

    çakra, sakral çakra, yoga, meditasyon
  • Ekim 13, 2020 Yoga

    Sezgilerinizin her zaman güçlü olduğunu düşünüyorsanız altıncı çakranız yani alın çakranız çok güçlü çalışıyor demektir. Üçüncü göz denilen bölgede bulunan alın çakrası ışık, sezgi, görselleme, görü, hayalinde canlandırma, görme ve renklerle ilişkilidir. Sanskrit dilindeki adı Ajna olan alın çakrası algılama, hükmetme manasına gelmektedir. Çivit renginde olan alın çakrası epifiz salgı bezine ve gözlere etki etmektedir.

    Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabında çok daha ayrıntılı bir şekilde, egzersiz, çalışma ve meditasyonlarla ele alınan alın çakrasına biz de kısa bir büyülü yolculuk yapalım:

    çakra, alın çakrası, yoga
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR