Blog Başlık

  • Ocak 20, 2021 Kişisel Gelişim Sağlık

    Öfke Farkındalığı Nasıl Kazanılır? Öfkeyi Tanıyın ve Dönüştürün

    Her insan öfke duygusunu hayatının bir bölümünde mutlaka tatmıştır. Ancak öfke bazen hayatımızın uzun bir dönemine yayılıp ciddi anlamda hayatımızı derinden sarsabilir ve bizi zehirleyebilir. Thich Nhat Hanh öfke farkındalığı kazandığınızda öfkenin yıkıcı tabiatının anında yitirilmeye başlandığına değinir. Öfke farkındalığı, öfkeyi dönüştürmenizde size yardımcı olacaktır.

    öfke kontrolü, öfkeyi tanımak, öfke
  • Aralık 28, 2020

    21. yüzyılda insanların yaşadığı en büyük sorunlardan birisi sürekli olarak huzursuz, mutsuz ve endişeli hissetmek. Eğer siz de kendinizi huzursuz, endişeli hissediyorsanız sizlere sunacağımız nasıl huzurlu olunur önerileri ile kendi iç huzurunuzu yakalayabilirsiniz.

    Thich Nhat Hanh, Her Adımda Huzur eserinde kendi iç huzurunuzu yakalayabilmeniz için hayata geçirebileceğiniz pratik egzersizler ve düşünme yöntemleri ile sizi anda yaşamanızı sağlayacak bir yolculuğa çıkaracak.

    iç huzur, huzurlu olmak, meditasyon
  • Aralık 09, 2020 Yoga

    Teorik ve pratik yogada sıkça karşımıza çıkan ve pek çok kişinin merak ettiği bandaların nereden geldiğini, tarihsel akışını öğrenmeye ne dersiniz? Godfrey Devereux'un Bandalar Hakkında Küçük Bir Kitap eserinin ışığında banda nedir sorusunu yanıtlayalım ve bandaların tarihine kısa bir yolculuk yapalım.

    banda, yoga duruşu, banda ne demek?
  • Kasım 04, 2020

    Spiritüellikle ilgilenen, yogaya aşina olan pek çok kişi Buddha zihni kavramına denk gelmiştir. Bu yazımızda Cyndi Lee tarafından kaleme alınan Yoga Bedeni Buddha Zihni eseri ışığında Buddha zihni nedir ve ona ulaşmanın yolları nelerdir inceleyeceğiz.

    buddha, yoga bedeni, meditasyon, yoga
  • Ekim 26, 2020

    Boğaz çakra; ses, titreşim, iletişim, yaratıcılık ve telepati ile doğrudan ilişkili olan beşinci çakramızdır. Sanskrit dilindeki adı Vişuda olan boğaz çakrası “arındırma” anlamına gelmektedir. Boyun, omuzlar, tiroid ve paratiroite etki eden çakramız içsel dünyamızda düşüncelerimizin sembollerle sentezlenmesini sağlarken; dış dünyada titreşim ile kendisini gösterir.

    hayatın çarkları, yedi çakra, çakralar, sanskrit
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR